Neodviedol dane a poistné. Ukradli dobíjacie karty. Zo skladu ukradli stromčeky.

01.04.2008 Celý región

Neodviedol dane a poistné: Bardejovský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu neodvedenia dane a poistného 30 ročného muža z obce Kobyly, okr. Bardejov.
Obvinený muž ako konateľ a spoločník istej s.r.o–čky zrážal svojím zamestnancom poistné na nemocenské poistenie, na starobné poistenie, na invalidné poistenie a poistné na poistenie v nezamestnanosti. Tieto zrážky formou mesačných výkazov poistného predkladal na Sociálnu poisťovňu, avšak takto zrazené sumy poistného za obdobie mesiacov marec 2004 až jún 2005 a august 2005 až júl 2007 v celkovej výške 433 450, - Sk zadržal a neodviedol na účet Sociálnej poisťovne.

Ukradli dobíjacie karty :
Počas včerajšieho popoludnia ukradol doposiaľ neznámy páchateľ z jednej z bardejovských predajní mobilov 20 kusov dobíjacích kupónov do mobilných telefónov.
Páchateľ využil nepozornosť predavačky pri blokovaní tovaru na registračnej pokladni a z igelitovej tašky položenej na stolíku pri predajnom pulte odcudzil 10 kusov 500, -Sk korunových dobíjacích kupónov a 10 kusov 300, -Sk korunových dobíjacích kupónov. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Zo skladu ukradli stromčeky:
V dňoch od 29.3.2008 do 31.3.2008 došlo ku krádeži vlámaním do murovaného skladu nachádzajúceho sa v časti zv. \"Chotina\" v katastri obce Stakčín, okr. Snina.
Zatiaľ neznámy páchateľ odstránil visiaci zámok z plechových dverí, vošiel dnu a odcudzil odtiaľ najmenej 6400 sadbových stromčekov rôzneho druhu. Poškodenej firme vznikla predbežne vyčíslená škoda 25 800, - Sk.

Pri krádeži poškodili ovocné stromy:
Vranovskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do jednej z budov v objekte Poľnohospodárskeho družstva v obci Kamenná Poruba okr. Vranov n/Topľou.
Po prekonaní zámkov ukradol zatiaľ neznámy páchateľ z budovy 3 kovové brány, 2 kolesá s diskami a 2 kovové disky. Z areálu družstva potom ukradol liatinový poklop a z ovocného sadu 126 drevených stĺpov, pričom taktiež poškodil 126 ovocných stromov. Krádežou vznikla poškodenému družstvu škoda 28 910. - Sk a poškodením ovocných stromov 70 000. - Sk. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región